Jump to content

LimitCS este una dintre comunitatile de gaming din Romania care îşi are infiintarea în anul 2014. Scopul nostru este de a crea un mediu placut în care jucatorii sa se poată distra, sa-si petreaca timpul,sa-si faca noi prieteni si sa socializeze. Principiile noastre sunt profesionalismul si seriozitatea.
FORUM
Sign in to follow this  
  • entries
    8
  • comments
    0
  • views
    167

nVidia afirma, AMD vorbeste si Intel tace. De ce?

D0WN3D

25 views

Nvidia afirma

In urma cu o luna directorul Nvidia a afirmat  în cadrul unei conferințe din Bejing că plăcile grafice urmează să înlocuiască procesoarele.

Legea lui Moore este numele unei observații făcute de co-fondatorul Gordon Moore în 1965. Moore a observat că numărul de tranzistori per inch pătrat de pe circuitele integrate s-a dublat în fiecare an, și a preconizat că va continua să fie astfel pentru următorii zece ani. Ulterior și-a revizuit previziunea și a spus că acest lucru se va întâmpla o dată la doi ani.

De obicei când lumea spune că legea lui Moore se apropie de sfârșit, se referă la limitele tehnice care stau în calea îngrămădirii a și mai multor tranzistori în spații din ce în ce mai mici, păstrând aceeași rată de progres a performanței. Huang aprobă parțial acest lucru, cel puțin partea care se referă la performanțele procesorului – el a spus că în timp ce numărul tranzistorilor de pe procesor a crescut cu o rată de 50% anual, performanța a crescut cu doar 10%.

Celălalt motiv pentru care Huang este de părere că legea lui Moore nu mai funcționează este deoarece nu poate ține pasul cu progresele plăcilor video. Huang a vorbit despre creșterea puterii de calcul a plăcilor video din ultimii ani, și cum sunt mai potrivite decât procesoarele pentru avansul tehnologic în domeniul inteligenței artificiale.

Huang a mai spus și că plăcile grafice vor înlocui procesoarele în curând, adăugând că în acest moment proiectanții cu greu pot lucra în arhitecturi de instrucțiuni paralele avansate pentru procesoare.

Intel bineînțeles că dezaprobă afirmațiile Nvidia, ba chiar au făcut-o și în mod public cu unele ocazii. Acum un an, Brian Krzanich, directorul general Intel a vorbit despre acest aspect.

Quote

În cei 34 ani ai mei din industria semiconductoare, am fost martor la declararea morții legii lui Moore nu mai puțin de patru ori. Pe măsură ce progresăm de la tehnologia de 14 nanometri la 10 nanometri, și planificăm trecerea la 7 nanometri și 5 nanometri și mai departe, planurile noastre dovedesc că legea lui Moore este valabilă.

 

AMD vorbeste

Începând cu data de 2 martie 2017, AMD  începea să livreze prin intermediul magazinelor de specialitate procesoarele AMD Ryzen 7. Acestea aveau în trei variante, care erau introduse pe piaţă la preţuri foarte atractive pentru puterea pe care o oferă. Avem astfel de a face cu Ryzen 7 1800X, Ryzen 7 1700 X şi Ryzen 7 1700. Acestea reprezinta o gama superioară (prosumer/enthusiast) de produse Ryzen, urmând ca în lunile următoare să fie lansate şi seriile Ryzen 5 (Performance) şi Ryzen 3 (Mainstream), care ţinteau către preţuri mai mici.

Mai apoi AMD prezenta procesorul Threadripper in luna iulie.

Noul Threadripper 1950X putea fi achiziționat cu aproximativ 1000$, mult mai ieftin față de modelul Intel Core i9-7960X care era disponibil la 1.700$ iar modelul Threadripper 1920X era disponibil la 800$, mai ieftin cu 400$ față de modelul Intel Core i9-7920X care putea fi achiziționat cu aproximativ 1.200$.

 

Intel tace

Intel a tacut. De ce? Nu stim. Dar in prezent, in mai putin de 7 zile Intel a facut doua mari anunturi.

1. Au anuntat noile procesoare din familia H pentru laptopuri ce vor avea incluse si un procesor grafic + memorii grafice AMD.

Intel spulbera oarecum visul nVidia de a lansa GPU Box-urile externe ce permit utilizatorilor de laptopuri sa conecteze placi grafice dedicate la un laptop. Fiind mult mai ieftin si avantajos sa cumpere un laptop cu procesor si plava video integrate.

2. Au anuntat semnarea unui contract cu fostul sef al arhitecturii GPU al companiei AMD, Raja Koduri.

Intel intentioneaza astfel sa se lanseze pe piata procesoarelor grafice, concurand cu AMD si nVidia.

 

Sa fie asta o razbunare marca Intel? Va creste gigantul Intel si mai mare?

 0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×